Com posar les cadenes de neu

A continuació, us expliquem com afrontar aquelles situacions en què la neu ens sorprèn i ens obliga a utilitzar cadenes de neu en el nostre cotxe, exposant-nos amb passos senzills, com hem de col·locar-les.

També ens recorda que amb elles posades no podem superar els 50 km/h i que s'han de retirar de forma immediata quan no hi ha neu, en cas contrari, trencarem les cadenes i/o danyarem els pneumàtics.

Independentment del tipus de cadenes que hagis comprat, aquestes es posen sempre en les rodes motrius. El Reglament General de Circulació (pàg. 94) detalla que almenys s'han de col·locar les cadenes sobre una roda motriu a cada costat del vehicle.

És a dir, si el vehicle és de tracció davantera, aniran en les rodes de l'eix davanter i si el vehicle és de propulsió, aniran en l'eix posterior. En el cas dels 4×4 amb tracció integral el més recomanable és posar les cadenes en els quatre pneumàtics, però com no sempre és possible disposar de dos jocs, en aquest cas, cal optar per instal·lar-les en les rodes davanteres per a controlar millor la direcció.

Per a col·locar-les busca un lloc segur en el qual detenir el cotxe, abriga't bé -amb guants inclosos- i situa els triangles d'emergència correctament per a alertar a la resta d'usuaris de la via. Si aquesta operació no l'has fet mai és recomanable que abans d'iniciar un viatge per zones fredes o nevades provis d'instal·lar-les prèviament: t'assegurem que fer-ho la primera vegada caient la neu i amb fred intens no és gens agradable.

Volver al listado