Quan canviar els discs de fre

Hi ha un dubte que assalta als aficionats a la mecànica amb certa freqüència: quan haig de canviar els discs de fre? Una pregunta que en realitat també han de fer-se tots aquells que no vulguin pagar més del compte en un taller.

Igual que ocorre amb altres elements de desgast del cotxe com l'embragatge o les pastilles, la vida útil dels discs de fre depèn en gran part del tipus de conducció que es faci. No és el mateix recórrer assíduament al fre motor per a detenir-nos per inèrcia, que abusar del pedal de fre de forma contínua. No obstant això, malgrat aquesta variable, hi ha una sèrie de nocions que ens serveixen per a saber quan ens tocarà canviar-los.

Abans de res, cal tenir clars quins són els desperfectes que suposen el canvi directe dels discs. S’han de revisar detingudament per a comprovar si tenen descoloracions, esquerdes o deformacions. Les dues primeres es veuran de forma evident en mirar a través de les llandes o desmuntant la roda si no es té suficient visibilitat.

Per contra, per a detectar els guerxaments hauràs de pujar al cotxe. Si quan apretes el pedal de fre suaument notes que va detenint-se a intervals, vol dir que efectivament tenen aquest problema. Es tracta d'un efecte que produeixen els discs deformats, perquè en girar toquen la pastilla amb més intensitat en la part bombada. Si vas a molta velocitat ho notaràs com una vibració, que no és més que aquesta frenada a intervals, però amb molta més freqüència.

En realitat, saber quan es canvien els discs no és qüestió de mirar prim. El fabricant sempre deixa ben clar quin és el gruix mínim que han de tenir per a funcionar de forma eficaç i segura. Si el disc descendeix d'aquesta mesura en alguna de les seves parts, o està a punt de fer-ho, és moment de canviar-los.

Volver al listado