Turismes i vehicles comercials tanquen l

• Les matriculacions de turismes i tot terrenys cauen un 3,5% el mes de desembre, amb 99.291 unitats.

• Les entregues de vehicles comercials lleugers van pujar un 10% en l'últim mes de l'any, fins a les 17.817 unitats.

• Les comercialitzacions de vehicles industrials, autobusos, autocars i microbusos van caure un 17,3% al desembre, amb 1.778 unitats.

Les matriculacions de turismes i tot terrenys al mes de desembre van descendir un 3,5% respecte del mateix període de l'any passat, fins a les 99.291 unitats. En l'acumulat de l'any, les matriculacions de turismes i tot terrenys creixen un 7%, fins a les 1.321.438 unitats. Aquest mes de desembre de 2018 comptà amb un dia laborable menys que el mateix mes de 2017, encara que la coincidència de la vigília de Nadal i Nit de cap d'any en dilluns no ha afavorit tampoc l'activitat comercial.

És el primer mes de desembre en el qual cauen les vendes des de 2012. S'encadenen així quatre mesos de reducció de les comercialitzacions, fenomen que tampoc es produeix des de fa sis anys. Superades ja les distorsions de mercat que va provocar l'entrada en vigor de la nova normativa de mesurament d'emissions WLTP, només cal atribuir la caiguda de les matriculacions a una feblesa real de la demanda, que es veu més clarament en el canal de particulars. Les incerteses en el mercat estan retardant les decisions de compra.

Així, només el canal de particulars experimenta un descens dels lliuraments, amb un 11,2% de menors vendes al desembre i 53.841 unitats. En el conjunt de l'any, mantenen el creixement en positiu amb un 3,7% de pujada, amb 663.010 vehicles entregats. Les empreses tanquen el conjunt de l'any amb un 13,6% d'increment, fins a les 420.651 unitats, i els llogaters, amb un 5,7%, amb 237.777 en l'acumulat de l'any 2018.

Volver al listado