La producció de vehicles recupera el creixement

La producció espanyola de vehicles recupera la senda del creixement en el mes d'octubre malgrat la feblesa dels seus principals mercats d'exportació. Les fàbriques espanyoles de vehicles van produir a l'octubre 246.445 unitats, un 1,7% més que en el mateix mes de l'any anterior.

A l’acumulat, la fabricació de vehicles ja suma 2.416.296 unitats en els deu primers mesos de l’any. Aquesta xifra suposa un increment de la producció del 1,7% respecte del mateix període de l’any anterior.

Al mes d’octubre, tant la producció com la exportació de vehicles des d’Espanya reprèn la senda del creixement malgrat que els mercats principals d'exportació de vehicles fabricats a Espanya encara registren, en les seves matriculacions, els impactes de l’entrada en vigor del nou protocol de mesurament d’emissions de CO2 WLTP i de partícules RDE. Les vendes de vehicles a octubre han caigut un 7,3% en el conjunt de la Unió Europea.

Per això, el creixement de la producció té especial valor, perquè ressalta la capacitat d'adaptació de les fàbriques espanyoles als nous processos malgrat les dificultats i tancaments que diverses de les plantes han hagut de travessar per acomodar-se a la nova homologació i demanda. D'altra banda, la pujada de l'exportació permet apuntar una propera recuperació, encara que moderada, de les matriculacions als principals mercats europeus.

 

Exportació de vehicles

A l'octubre es van exportar 202.816 vehicles, fet que representa un creixement de l'1,5% davant del mateix mes de 2017, recuperant la tendència a l'alça perduda en els dos mesos anteriors. Es van enviar fora de les fronteres espanyoles un total de 163.249 turismes, un 3,2% més que en el mes d'octubre de l'any passat. Per la seva banda, es van exportar 34.499 vehicles comercials i industrials, la qual cosa suposa un descens del 6,8%, una baixada més moderada que en mesos anteriors d'aquest any.

En els deu primers mesos de l'any, s'han exportat 1.973.204 automòbils des d'Espanya (un 2% més) dels quals 1.601.893 unitats corresponen a turismes (amb un ascens del 3,2%) i 328.983 unitats a vehicles comercials i industrials, amb una caiguda en els deu primers mesos del 4%.

 

Volver al listado