Lleves al volant per a un canvi automàtic

Tot i que encara hi ha predomini en vendes de cotxes amb canvi manual, la veritat és que les transmissions automàtiques cada vegada desperten més interès al nostre país. En uns altres com Estats Units són la norma i tenen com a avantatge principal la seva comoditat. Ja hem parlat també del manteniment que requereixen i hem donat alguns consells per cuidar-ho correctament. Ara anem a tractar un altre element que acostuma a acompanyar al canvi automàtic: les lleves en el volant.

Que siguin incorporades o no en un cotxe va una mica al gust del fabricador, doncs en l'actualitat la majoria de les caixes de canvi accepten un mode seqüencial. Ja sigui de doble embragatge, de convertidor de parell o fins i tot de convertidor de parell; és possible que des de la palanca de canvis es pugui fer la pujada i la baixada de marxa donant un toc en una adreça o en una altra. I això es pot traslladar directament al volant per oferir una major comoditat a l'usuari.

Les lleves de canvi són uns petits polsadors o tiradors situats en el volant o darrere seu que permeten augmentar o reduir de velocitat amb un senzill moviment de la mà. Per norma general, la lleva del costat esquerre farà que baixem una marxa i la lleva de la dreta servirà per augmentar una marxa. Encara que les anomenem “lleves en el volant”, no sempre van unides a aquest element. De fet, hi ha cert debat sobre la ubicació de les lleves.

Hi ha alguns fabricants que les col·loquen unides als radis del volant, de manera que giren solidàriament amb ell. Solen ser d'una grandària bastant reduïda i el seu accionament és bastant còmode. No obstant això, hi ha gent que es queixa de perdre la seva referència a l'hora de fer un gir ràpid i pronunciat. L'altra opció és situar les lleves en una posició fixa que part de la columna d'adreça, de manera que sempre sabrem on estan, però obligant a deixar anar el volant en algunes situacions.

Cal tenir clar que independentment del lloc on se situïn o del material del que estiguin fetes (poden ser de plàstic, metàl·liques, de fibra de carboni…) la seva funció seguirà sent la mateixa. Permeten a l'usuari poder canviar al seu gust, amb un funcionament que no té misteris. N'hi ha prou en posar el canvi automàtic en posició “D” com seria habitual i començar a jugar amb les lleves en el volant (en la majoria s'activa el mode manual-seqüencial en tocar una d'elles, encara que també es podrà fer-ho seleccionant-ho abans amb la palanca del canvi).

El factor més important que es perd parcialment en un canvi automàtic és la implicació del conductor. Aquest vincle que es genera amb un canvi manual i les sensacions que produeix engranar la marxa és quelcom irrepetible. Però gràcies a les lleves en el volant s'aconsegueix augmentar aquesta connexió entre humà i màquina, permetent adaptar la conducció al gust de l'usuari. En conducció esportiva també ajudarà a millorar el rendiment.

Sempre imperarà la lògica del canvi automàtic i això significa que, si estem molt temps sense utilitzar les lleves, el cotxe interpretarà que ha de tornar a prendre les regnes. També evitarà situacions que puguin ser contraproduents pel vehicle. Per exemple, si ens acostem perillosament al tall d'injecció conduint amb les lleves i no hi ha intenció de pujar marxa, el canvi ho farà per si sol. El mateix si rodem en una marxa llarga a molt baixes revolucions, quan el cotxe podrà arribar a reduir automàticament.

Volver al listado