Com controlar l

Els pneumàtics són els elements més importants de qualsevol vehicle, doncs ja saps que són els únics punts de contacte del cotxe amb l'asfalt. A més de saber comprovar el seu desgast i les seves pressions, és important saber l’antiguitat del pneumàtic, i en aquest article t'ensenyarem a esbrinar-ho en només uns segons. I és que una roda, encara que tingui un bon estat visual, perd les seves qualitats amb el pas del temps, és a dir, perdem seguretat.

Si ens fixem en el perfil dels pneumàtics, veurem moltes inscripcions. En elles no només apareixen la marca i el model, sinó que també ens permeten conèixer les dimensions del mateix, els índexs de velocitat i càrrega o si són pneumàtics d'hivern. Gràcies a aquestes inscripcions també podem conèixer quina és la data de fabricació del pneumàtic en un instant.

En primer lloc, hem de buscar la inscripció DOT en el perfil del pneumàtic. Després d'aquestes tres lletres apareixen un parell de grups on apareixen tres o quatre caràcters (lletres i números), que són codis per a informar sobre el lloc de fabricació, i posteriorment tindrem el codi per saber l'antiguitat del pneumàtic. Aquest és el que hem de tenir en compte per conèixer quan es va fabricar la roda.

Des de l'any 2000, i en tots els pneumàtics homologats pel seu ús en la via pública, aquest codi es compon únicament de quatre nombres, pel què és senzill d'identificar. Els dos primers indiquen la setmana de fabricació, mentre que els dos segons ens informen de l’any. D'aquesta manera si, per exemple, el codi de quatre nombres és “4816”, ens està dient que aquest pneumàtic va ser produït en la setmana 48 de l'any 2016; és a dir, a la fi de novembre 2016 o principis de desembre.

Tenen data de caducitat els pneumàtics?

Els pneumàtics no tenen data de caducitat com a tal, i és per això pel que s'indica la data de fabricació i no la de caducitat, però arribats a certa edat és recomanable substituir-los. Hem de tenir en compte que totes les rodes estan compostes de multitud d'elements químics i, per tant, les prestacions d'adherència podrien veure's molt perjudicades si durant molt de temps han estat emmagatzemades de forma incorrecta.

Els fabricants els emmagatzemen en bones condicions, pel què aquest temps des que surten de la línia de producció fins a la munta en el vehicle no ha de tenir-se en compte sempre que ens els comercialitzi un servei tècnic especialitzat i no un “pirata”, perquè a saber com i on els ha tingut ell emmagatzemats.

De totes formes, convé canviar-los per uns nous quan han estat muntats en un vehicle que no s'ha utilitzat durant molt temps, doncs del mateix pes del vehicle s'hauran quartejat per recolzar sempre en el mateix punt.

Encara que les condicions dels pneumàtics després d'un llarg temps dependran de moltes condicions (humitat, temperatures, exposició al sol o altres agents com fang o sals) es sol recomanar la seva substitució abans d'arribar als 10 anys d'edat, i si és abans, millor.

És molt probable que, encara que els guardem a casa durant molt temps en unes condicions “normals”, passats diversos anys els pneumàtics s'hagin endurit, la qual cosa es traduirà en una baixa adherència si finalment decidim utilitzar-los i, per tant, una menor seguretat per a tu i per a la resta.

Volver al listado