El ŠKODA VISION RS revela el disseny de la següent generació RS i un futur cotxe compacte

Amb el debut del prototip ŠKODA VISION RS al Saló de l'Automòbil de París 2018, ŠKODA proporcionarà un primer cop d'ull d'un futur cotxe compacte i al mateix temps començarà a esbossar com serà la següent fase de disseny per a la seva gamma de models esportius RS. Abans de l'estrena mundial a l'octubre, la marca txeca llança uns esbossos de disseny que busquen transmetre una primera impressió d'aquest prototip dinàmic. A més, un vídeo il·lustra com el ŠKODA VISION RS està prenent forma en el departament de disseny liderat per Oliver Stefani.

Fins i tot els esbossos ràpids ja revelen que l'aerodinàmica és una part clau d'aquest prototip. El frontal està definit amb precisió, i amb els seus estrets fars davanters transmet un gran dinamisme. La part posterior està dominada per un difusor i un aleró de sostre optimitzat aerodinàmicament. El ŠKODA VISION RS mesura 4.356 mil·límetres de llarg i 1.810 mil·límetres d'ample, amb una altura de només 1.431 mil·límetres i una distància entre eixos de 2.650 mil·límetres. Amb la incorporació de clares referències al món de la competició, aquest cotxe ofereix una primera mostra de la següent fase de disseny dels potents models RS, i al mateix temps s'inspira en els 117 anys de tradició de ŠKODA al món de la competició. Les sigles RS van ser introduïdes per primera vegada al 1974 pels cotxes de rallys 180 RS i 200 RS. Després de l'èxit del 130 RS, es van fer populars a tot el món. Des del 2000, s'han usat per identificar les variants més esportives de diverses gammes de models de ŠKODA.

Visita exclusiva darrere unes portes que solen estar tancades

La llar de ŠKODA Design és una mansió construïda al 1890 en els marges del riu Jizera, a l'àrea de Česana de Mladá Boleslav. És part de l'avançat i fortament vigilat ŠKODA AUTO Technology Centre, que es va traslladar a Česana al 2008 i va ser novament modernitzat al 2015. És aquí on la tecnologia futurista i la tradició es combinen en un entorn idíl·lic per generar una atmosfera molt especial, propicia pel treball creatiu. I és aquí on el Responsable de Disseny Oliver Stefani, juntament amb 150 treballadors de 26 països, està desenvolupant el llenguatge de disseny del futur de ŠKODA. Anteriorment, la mansió va ser la residència privada del fabricant tèxtil Franz Hiller. Durant el segle XIX, el lloc va albergar plantes de producció tèxtil. La fabricació de peces per a vehicles ŠKODA va arribar a mitjans del segle XX.

En el vídeo, la càmera vola cap a la mansió del Disseny. Amb traços hàbils i amb l'històric cotxe de rallyes ŠKODA 130 RS com a inspiració, un dissenyador assegut al jardí de la mansió esbossa un prototip atlètic en una tableta, amb línies precises i fluides, així com contorns distintius: el ŠKODA VISION RS.

Volver al listado