Els cops en la carrosseria del teu cotxe són més perillosos del que sembla

Un congret en la carrosseria del teu cotxe pot ser més perillós del que has pensat fins ara. No parlem d'estètica, parlem de seguretat vial. Es tracta d'un problema que has de solucionar al taller oficial del teu concessionari quan es produeix perquè, tard o d'hora, el cotxe acabarà allà per força. Així que deixa de passar per alt aquests problemes en el teu cotxe. El nombre de vehicles que no passa a la primera, o en successives visites, la ITV, per defectes en la carrosseria segueix pujant any rere any.

Al 2017 més de 20 milions de vehicles es van haver de sotmetre a la inspecció (en concret, 20.204.766, inclosos turismes, motocicletes, vehicles industrials, agrícoles i autobusos), i d'ells 3,83 milions van presentar defectes en la carrosseria, 608.407 van ser de caràcter greu.

En termes percentuals, aquestes xifres suposen un increment del 12,4% en els defectes de carrosseria lleus enfront les dades de 2016 i una pujada encara major, del 14,6% en el cas dels defectes greus, segons ha constatat la xarxa de tallers experts en xapa i pintura CertifiedFirst després d'analitzar les dades facilitades pel Ministeri d'Indústria.

“La importància de la carrosseria va més enllà de la seva faceta merament estètica, doncs mantenir-la en bon estat de conservació influeix en aspectes tan importants pel conductor com la seguretat, l'aerodinàmica o el consum”, assenyala Jordi Ortega, responsable de CertifiedFirst.

L'augment dels defectes greus és encara més alarmant si tirem la vista enrere i comparem els resultats de les ITV des de 2013 fins al passat exercici. Analitzant l'evolució dels últims cinc anys, comprovem que l'augment dels defectes greus en el període s'eleva fins a gairebé el 30% (un 28,1%) en el cas dels greus, i fins a un 45,2% en el cas dels lleus.

Volver al listado