Em grinyolen els frens del cotxe, a què es deu?

En moltes ocasions els errors en el nostre cotxe es manifesten a través de sorolls que no són habituals durant un funcionament normal del cotxe. L'oïda és vital pels diagnòstics més primaris i importants. I un dels sorolls que més coneixem els conductors és el que fan els frens del cotxe quan grinyolen. Això pot ser motiu d'alarma immediata o que simplement hagi pogut agafar sorra o brutícia. Però per evitar problemes futurs tant del cotxe com de seguretat, analitzem a què es deu aquest soroll.

Com hem comentat anteriorment, l'estat dels frens és de vital importància i si realitza un so excessivament fort durant la marxa, pot deure's a diferents qüestions. En primer lloc, caldria fixar-se en les pastilles de fre, l'element que està en contacte amb el disc per aconseguir detenir el vehicle. Gairebé totes elles porten unes alertes i quan es gasten apareix aquest so agut, o fins i tot un testimoni en la instrumentació com a senyal que és necessari un canvi.

Si cometem l'error de no fer cas al soroll i continuem desgastant la pastilla fins al final, el disc també correrà perill de sofrir danys importants. Un altre motiu per a l'aparició de grinyols als frens és el propi estat del disc, si estan molt desgastats és possible que no dissipin bé la calor i que apareguin vibracions audibles des de l'exterior.

El poc ús o la deixadesa també poden ser un enemic. La humitat i la brutícia (pols o partícules metàl·liques que desprèn la pastilla) poden ser un altre dels motius pels quals els frens grinyolen. Això pot fer que el rendiment sigui inferior i que la temperatura en el frenat sigui més elevada. Fins i tot es podria donar el ‘cristal·litzat’ de les pastilles, quan es forma una fina capa fruit de la fosa d'aquesta brutícia i que fa que perdi les seves propietats.

Per acabar amb les possibles causes del grinyol dels frens, cal incloure l'ús exhaustiu. Exposar el cotxe a moltes frenades fortes de forma seguida no és bo i pot causar fatiga en el sistema de frenat. A causa d'això també s'aconsegueixen altes temperatures i pot succeir allò comentat anteriorment. És molt important una bona refrigeració dels frens i un equip concorde a les necessitats del cotxe.

Però no sempre el grinyol dels frens significa quelcom dolent. Durant el procés de frenat es genera molta calor a causa de la fricció i aquesta calor provoca algunes vibracions minúscules que es dissipen en el sistema de frenat i que emeten soroll en fer-ho. Aquest tipus de grinyol no és un mal símptoma segons Porsche, que també l’atribueix al gran tamany dels seus discos i pastilles. Una major superfície de frec provoca més vibracions i més sorolls.

Destacar que aquests grinyols apareixen principalment a baixes velocitats i no afecten al rendiment dels frens. El mateix podria aplicar-se a alguns sistemes de frenat de competició que tendeixen a xerrotejar més a causa dels compostos utilitzats. En qualsevol cas, si es detecta qualsevol problema en els frens del cotxe cal actuar amb rapidesa. I com val més prevenir que curar, aquí tens alguns consells per tenir els frens sempre a punt.

Volver al listado