Cuida el teu cotxe a l’estiu

L'estiu ja està aquí i amb ell han arribat les altes temperatures que afecten negativament al rendiment del nostre cotxe. Hem de saber que durant aquesta època de l'any augmenta el risc d'avaries. Durant aquest estiu es preveu que 1,3 milions de vehicles necessitin assistència en carretera, una mitjana de 14.100 vehicles al dia. La gran part de les avaries, un 35% seran del sistema d'aire condicionat o de climatització. Però hi ha altres parts del cotxe sensibles a les altes temperatures.

Per a què puguis protegir el teu cotxe de la calor i del sol, et proposem una sèrie de consells per cuidar el teu cotxe i pel correcte funcionament de l'aire condicionat durant els mesos d'estiu:

Motor

És important que revisis la temperatura del motor. Pots fer-ho a l'indicador que es troba al quadre de comandament al costat de l'indicador de combustible. En fred, estarà en la posició més baixa, però als 5-10 minuts hauria d'aconseguir la temperatura òptima (uns 90 graus). Vigila que mai ha d'arribar a la zona vermella si no vols cremar el motor.

Pneumàtics

Els pneumàtics a l'estiu aconsegueixen temperatures més altes, sobretot quan circulen ràpid. Si portem la pressió massa baixa, la banda de rodament s'escalfarà més encara, fet que escurçarà la seva vida fins a un 15%. Per això, entre els nostres consells per posar el cotxe a punt abans de fer un viatge, recomanem revisar la pressió de les rodes.

Frens

Per detenir el cotxe, les pastilles de fre freguen contra el disc. Això genera calor i a l'estiu les temperatures que aconsegueixen són encara majors. A més, a causa de la calor exterior, és més difícil la seva refrigeració. Aquestes circumstàncies provoquen que sigui més fàcil que els frens es sobreescalfin. El cotxe frena molt menys i s'escurça la vida del líquid de frens i els discos poden deformar-se. Per a un bon manteniment dels frens, en baixades perllongades, utilitza marxes curtes per trepitjar menys els frens i evitar la conducció agressiva.

Aire Condicionat

A l'estiu és imprescindible posar l'aire condicionat cada vegada que ens muntem al cotxe. És imprescindible que revisis l'estat del filtre de l'aire i que comprovis que no hi ha mala olor. Això pot causar problemes i acabarà provocant que l'aire condicionat del teu cotxe deixi de funcionar.

Volver al listado