Mals hàbits que arruïnaran el teu cotxe

Ni un ni dos ni tres. Són molts més els mals hàbits que cometem diàriament al circular amb el nostre vehicle. Quin és el problema? Que aquestes manies poden acabar provocant greus problemes en el teu cotxe. El manteniment del teu cotxe dependrà de la teva personalitat, però has de prestar certa atenció a com funcionen determinats components que poden semblar un assumpte trivial, però en absolut ho és.

Molts d'aquests mals hàbits poden arribar a afectar a sistemes i, a la llarga, posar en perill la teva pròpia seguretat, a més de ser una gran despesa que faci que perdis molts diners. Per això hem pensat que hauries de conèixer-los, per saber com corregir-los.

Ja sabem que passar pel taller no és agradable, sobretot per a la nostra butxaca, però és necessari per a què el teu cotxe et duri el màxim temps possible. Per a un manteniment regular cal cuidar el canvi d'oli i els filtres, així com els líquids. Cada fabricant del vehicle especifica una rutina de manteniment diferent, que pots trobar en el manual del propietari. Pot resultar car passar pel taller, però més car serà si l'avaria acaba sent gran. Visita el teu taller oficial i oblida't de tenir problemes amb el teu cotxe.

Un altre dels grans errors dels conductors és circular amb pneumàtics en mal estat. Pot semblar que no mereixen una atenció especial, però tot el contrari. Formen part del triangle de seguretat del cotxe i són claus ja que és l'únic punt del cotxe que té contacte directe amb el sòl. Si els teus pneumàtics estan gastats o desinflats pots sofrir un accident greu. És imprescindible que no escatimis en pneumàtics i que revisis la pressió d'aquests.

Quan un indicador s'encén en el tauler d'instruments, és important abordar el problema immediatament. Si no saps el que significa la llum, comprova el manual del propietari o truca al teu taller oficial. Algunes llums d'advertiment del quadre de comandament poden alertar alguns problemes molt greus, com una fugida de refrigerant, que poden fer que el motor es sobreescalfi. Una reparació preventiva sovint evita que el problema vagi a majors.

Un altre dels mals hàbits que se solen veure en la carretera són les accelerades. I és important saber que no ajuden a guanyar temps i té efectes negatius sobre el teu cotxe. Es consumeix més, s'escalfa el motor en excés i els pneumàtics es desgasten. Amb aquest tipus de conducció pot ser que no acabis amb el teu cotxe immediatament, però farà que el motor, la transmissió i el sistema de frens es deteriorin molt més ràpid del previst.

I un dels mals costums més comú és el d'abusar de l'embragatge i recolzar-se a la palanca de canvi. L'embragatge és un dels elements més castigats de l'automòbil. Com funciona per fricció, sofreix desgastos cada vegada que es trepitja, per això no hem de recolzar el peu en ell quan no s'usa. Però igual de dolenta és el costum d'utilitzar la palanca de canvis com recolza-braços. Sense adonar-te estàs pressionant els mecanismes interns del canvi, la qual cosa desgasta i provoca folgances en sincronitzadors, rodaments…

I l'hàbit que menys li agrada a la bomba de combustible del teu vehicle és moure's amb menys de cinc litres. Pot ser que no ho sàpigues però viatjar amb el teu vehicle en reserva és molt dolent. Aquest element (en automòbils amb injecció electrònica) està submergit en el tanc, pel què ha d’haver combustible suficient per garantir la lubricació i el refredament de la bomba.

Volver al listado